Kymen vaalipiiri ja Vihreät. Hmm, mistähän aloittaisi. Ennen olin sitä mieltä, että oma piiri paras piiri - mut joo noh, en ole enää. Ei ole oma piiri, eikä tod. ole mulle paras piiri. Muutama huippuehdokas siellä kyllä on ja useitakin huipputyyppejä aktiivisesti toiminnassa. Mut äh, jos jossain niin siellä räjähtää aina kun tapahtuu (ja hei ei kukaan voi tosissaan olla sitä mieltä, että minä olisin yksin se ruutitynnyri). 

Vihreä kansanedustaja sieltä on ollut viimeksi '90-luvulla. Vihreiden ehdokkaat eivät suinkaan ole tässä välissä olleet lainkaan huonoja, mut niin no, kokonaisäänimäärä ratkaisee ja kaikkien listan 14 ehdokkaan pitäisi tehdä ihan hiton hyvää vaalityötä yksilönä. "Yksi mätä omena pilaa koko korin" sanotaan. Onko lista nyt täydellinen? No ei todellakaan, mutta on se parempi kuin monilla muilla puolueilla ja toivottavasti riittävän hyvä.

Tänään uutisoitiin, että Vihreät saavat Kymen vaalipiirissä arviolta 11 000 ääntä (nousua +1,4%) ja jäävät ilman paikkaa. Olettaen tietysti, että arvioitu kannatus ja äänimäärä toteutuisi, tarvittaisiin lisä-ääniä vain about 300, jotta me saadaan se yksi läpi (taistelu viimeisestä paikasta taidetaan käydä Vihreiden, persujen, Kdn ja kepun välillä).

1,5 vuotta sitten sanoin toimittajalle haastattelussa piirin tavoittelevan 12 000 ääntä. Tällöin laskin, että 11 500 ääntä on saatava jos meinataan kansanedustaja saada ja tavoite toki tarttee aina laittaa ylemmäs - Aika tarkalle meni silloinen laskelma, sillä nyt näyttäisi siltä, että 11 300 tarvitaan (niin en minä tyhmä ole ja osaan minä laskea vaikka joku voi mun älykkyydestä joskus jotain muuta mieltä ollakin). Edellisistä ek-vaaleista äänimäärää pitää nostaa melkoisesti...

 

Sitten ehdokkaisiin, joita en siis voi äänestää kun asun muualla, mutta ehkäpä sinä voit (jos tätä kukaan edes lukee)...

 

Hanna Holopainen nro 15 

No niin tää on nyt se mun oma ehdokas, jonka tarmokas kampanjapäällikkö olen (maailma vaan kaatuu päälle).

Hanna on ykkösehdokas (ei yksin mun mielipide) - tehnyt pitkään ja sinnikkäästi vaalityötä, parantanut kannatustaan vaali vaalilta ja on sellainen herttainen realisti. Tuotantotalouden diplomi-insinööri, jonka elämä täyttyy perheestä ja lukuisista luottamustehtävistä, jotka kaikki hän hoitaa mielettömällä intohimolla. Hanna jakaa kanssani pitkälti samat arvot ja arvostan Hannan asennetta hyväksyä se tosiasia, että kaikkia ei voi miellyttää sekä sitä tapaa miten hän politiikkaa tekee - OTTAA ASIOISTA SELVÄÄ eikä mene muiden mukana.

Hanna on Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja vaikuttaa myös kirkkovaltuustossa (joo, voi se jonkun mielestä olla negatiivinenkin juttu, mutta vaikka itse en kuulukkaan kirkkoon on tuo must ihan hieno juttu - liberaaleja sinne vaan lisää) niin ja hyvin monessa muussakin luottamustoimessa. Hanna oli ehdolla myös Eurovaaleissa 2009 ja tällöin Lappeenrannassa Vihreiden kannatus oli mahtavat 12%. 

www.hannaholopainen.fi

www.facebook.com/pages/Hanna-Holopainen-Pelastusoperaatio-Pallo

 

Listalla on paljon hyviä ehdokkaita, mutta mulle merkitsee aika hitosti miten ihminen asioitaan ajaa, ei siis pelkästään MITÄ vaan myös MITEN - niin ja millainen ihminen on muutenkin! Jos ei synkkaa niin ei synkkaa. 

Voisin toki solidaarisuuden nimissä laittaa tähän kaikkien nimet, mutta enpä laita. Laitan niiden kahden nimet jotka Hannan lisäksi ansaitsisi minun ääneni ja joiden äänimäärä tulee luultavasti heilumaan listan kärkipäässä myös. Muutamia en ikäväkseni juuri tunne vaikka hyviltä tyypeiltä vaikuttavatkin ja muissa mättää joko se miten ajaa asioita, mitä ajaa tai sitten vaan se tyyppi - ei kaikista voi tykätä ja joskus tuntuu, että toisista näkee liikaa läpi. Koen olevani suhteellisen hyvä ihmistuntija (köh köh) ja voin lämpimästi suositella näihin ehdokkaisiin (Hannan lisäksi siis vink vink) tutustumista:

 

Annika Aalto-Partanen nro 11

Herttainen ympäristöasiantuntija. Suhteellisen tuore politiikassa, mutta kansanedustajana ajaisi takuulla juuri oikeita asioita ja tekisi Suomesta paremman paikan elää. Kotkan valtuutettu ja HUOM! Ympäristölautakunnan puheenjohtaja - ei voi olla ihan onneton tyyppi ja kertoo ansaitsemastaan arvostuksesta kanssapoliitikkojen parissa.

www.aalto-partanen.com

 

Sami Virtanen nro 24

Sellainen kunnioitusta herättävä pitkä luikku. Toisin kuin minä, aina korrekti ja täytyy sanoa, että meni tosi pitkään ennen kuin sain ns. kiinni mikä tyyppi oikein on. Huumorintaju ei oikein tuntunut natsaavan, mutta pakko sanoa, että ei voi olla arvostamatta. Valtuustossa huomaa, että Sami ottaa asioista selvää - siis oikeasti ja ihan itse. Ei käske muiden kertoa mitä mieltä pitäisi olla ja osaa puhua myös nasevasti. Yli puoluerajojen arvostettu poliitikko Kotkassa, jonka neuvottelutaidot ja kärsivällisyys on omaa luokkaansa.

www.vihreavirtanen.fi

 

Senkus suututte - te hassut wanna be:t.