Vaikutan itse vaalipiirissä jonka ehdokkaat eivät ole yhtä tuttuja kuin toisen (daa, yllättävää jos on asunut ikänsä muualla). Helsingin vaalipiirissä on järetön määrä hyviä Vihreitä ehdokkaita. Kukaan ei ole huono tai millään tapaa sellainen ketä en voisi äänestää. Mahtavia kaikki. Vahva lista etten sanoisi (kuten muuallakin Suomessa, toivon). 

Tässä ne kaikki huikeanmahtavat ehdokkaat - kuten sanottu; hyvä lista: helsinginvihreat.fi/eduskuntavaalit/

Jokainen heistä ansaitsisi ääneni ja kaikkien muidenkin äänet. Ikävää, että niitä ääniä on vain yksi, sillä on äärettömän haastavaa päättää miten sen käyttää - varsinkin kun kaksi kolmesta edellisessä postauksessa mainitsemistani idoleista on ehdolla juuri samaisessa vaalipiirissä. Argh, pitäis ostaa toinen ääni ( ja kolmas sille toisessa vaalipiirissä ehdolla olevalle huippuehdokkaalle jonka kampanjapäällikkö olen) eikä se silti olis sama asia. Damn. Tässä kuitenkin suomalaiset idolini, ENNAKKOÄÄNESTYSKIN ALKAA HUOMENNA joten valitse nyt noista sitten...

 

"ihana, looginen ja selkeäpuheinen" - Osmo Soininvaara nro 18

Soininvaara on käsite. Yli puoluerajojen arvostettu leppoisa ja herttainen mies. Taitaa olla harvoja tuntemiani/bongaamiani poliitikkoja jotka osaavat kertoa vaikeatkin asiat tavan tallaajalle ymmärrettävästi. Ilman kiemuroita, ilman jargonia. On hän myös takuulla yksi älykkäimmistä poliitikoista (muita väheksymättä). Asiantunteva ja takuulla asiansa osaava kansanedustaja - tämähän on selkeä juttu, Ode kun on ehdolla hän on käytännössä eduskunnassa. Siks olikin niin hienoa lukea, että Ode lähtee ehdolle kun siinä tuli sellainen jee, minäpä tiedän tuloksen ennen äänestytä - fiilis - haa jo viime vuonna. 

Ensimmäisen kerran kun Odelle pääsin kasvotusten juttelemaan, pitkäaikaiselle idolilleni - esittelin itseni luultavasti änkyttäen ja sammakoita suusta päästellen, en oikein muista mitä sanoin, haha. Ei Osmo Soininvaarasta voi olla pitämättä, eikä kukaan voi olla antamatta hänelle ääntään. Oikeesti, miettikää nyt, ei vaan voi.

www.soininvaara.fi

 

"suomalainen ekojeesus" - Leo Stranius nro 19

Leo on ensi kertaa ehdolla, joten en tiedä voiko äänimäärä riittää läpimenoon - toivottavasti, sillä siinä on yksi niistä harvoista ihmisistä joita todella arvostan. Leo on ainoa ihminen jonka tiedän elävän täsmälleen kuten puhuu. Fanaattinen ekofasisti, jolla on varaa arvostella muiden kulutuskeskeisyyttä. Leon viikko on käsittämätön - en ymmärrä miten kenenkään energia riittää siihen, että tekee palkkatyötä sekä vapaaehtoistyötä yhteensä keskimäärin 80 tuntia, sen lisäksi pyöräilee keskimäärin 80 km ja juoksee keskimäärin 60 km VIIKOSSA!!! Kaiken tämän lisäksi hän jaksaa olla aina iloinen, asiallinen ja ystävällinen niin töissä kuin vapaa-ajalla ja ehtii viettää aikaa myös vaimonsa kanssa. Joku yli-ihminen kenties, mutta tuon ihmisen käsiin voisin luottaa aika monta päätöstä, sillä tiedän, että hän tekee kaiken mihin mukaan lähtee intohimolla ja valtavalla omistautumisella. 

Tähän palopuheeseen pitää vielä lisätä ihmettelyni Leon puoluevalintaihmettelijöille "hienoa, että olet ehdolla, mutta puoluevalintasi yllätti" öö, eletään vuotta 2011 ja jos tyyppi on ollut Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittoa perustamassa vuonna 1999 ja toiminut erilaisissa puolueen luottamustehtävissä siitä asti niin hmm, miten noin niinkuin yli 10 vuoden jälkeen ihmisille tulee yllätyksenä, että Leo lähtee juuri Vihreiden listalle? Sekö, että tyyppi on suoraselkäinen eikä loikannut? Että on ollut puolueeseensa tyytyväinen vuosia? Hmmm, ihmiset on ihmeellisiä.

www.leostranius.fi

 

Huomaatteko tekin sen hassun eron mun ja idolieni välillä? Molemmat tyypit ovat älykkäitä, korrekteja ja kunnolla sanavalintansa harkitsevia ja rauhallisia tapauksia...niin ja noh, minä en.