Suoritin kansalaisvelvollisuuteni ja äänestin - vähän noin niinku vahingossa. Menin hakemaan postista paketin (jossa ei ollutkaan ihan sitä mitä piti) ja ovella lykättiin äänestyslappu kouraan ja ohjattiin koppiin. Eipä sillä olin kyllä ajatellut äänestää ennakkoäänestyksen aikana, kun ei ole mitään tietoa missä päin Suomea reissaan vaalipäivänä, mutta tuli toi silti aika yllättäen - oli meinaan vielä pahasti kesken pohdinta siitä, kumpi aiemmin mainituista ehdokkaista arvon ääneni ansaitsee.

Siinä sitten kopissa seisoessa pohdin, että entten-tentten kumman idolini numeron kirjoitan;

Soininvaara nro 18 vai Stranius nro 19.

 

Vaikea oli päätös. Pohdin kovasti kumpi tarvitsee ääntäni enemmän, kummalle ääneni olisi merkityksellisempi. Molemmat kun sen ehdottomasti ansaitsisi ja molempien soisin eduskuntaan pääsevän.

Tulin siihen johtopäätökseen, että toinen heistä tarvitsee ääntäni enemmän, sillä toinen menee läpi varmasti - siis ilman mun ääntänikin. Sitten tajusin, että jos kaikki ajattelevat samoin kuin minä ja antavat äänensä aina toiselle kuin sille varmasti läpi menevälle niin tämä varmasti läpi menevä ei menekkään läpi ja jos jokin niin se, että tämä varmasti läpimenevä ehdokas ei menisikään läpi olisi katastrofi koko Suomen tulevaisuuden kannalta - ja myös Helsingin Vihreiden listan. Joten...

Noh, sanottakoon, että äänestin Vihreää miestä Helsingin vaalipiiristä, hahaa.

 

Nythän mulla on sitten lupa valittaa seuraavat 4 vuotta. Eiks se niin mee? Jos äänestää ja siis käytännössä ainakin yrittää saada eduskuntaan ihmisen, joka ajaa mulle tärkeitä asioita niin vaikka se tyyppi ei sinne pääsisikään on mulla oikeus kitistä, valittaa ja manata aina seuraaviin eduskuntavaaleihin asti huonoja päätöksiä ja ääliöitä päättäjiä! 

Jos puolestaan päättää vittuuntua kansanedustajiin jo ennen vaaleja eikä älyn jättiläinen "loistavana" keksintönään aio mielenosoituksellisesti äänestää ketään, niin sori vaan, mutta ei silloin kyllä ole minkäänlaista oikeutta kitistä pienimmästäkään epäkohdasta - näin se menee.

 

Käytä äänesi viisaasti - ÄÄNESTÄ!!